EnklaStegAttDraNerKostnader

4 ENKLA STEG ATT SÄNKA DINA IT-KOSTNADER

Att skära ned på företagets IT-kostnader upplevs ofta som svårt och komplicerat. Men det finns smarta och beprövade sätt för att minska kostnaden för ditt företag.
Så här gör du:

 

1. Ha koll på dina licenser och hårdvara samt städa upp och inventera dina enheter

Det är lätt hänt att företag samlar på sig ett överflöd av licenser. När anställda slutar betalar man fortfarande för licenser som inte nyttjas. De flesta företag kan sänka sina IT-kostnader genom att städa i ”licensgarderoben”. Det är enkelt och lätt hanterbar. Denna process borde göras regelbundet för att optimera licensanvändningen.

Köper du licenser från många olika källor kan du samla dessa till en enda inköpskanal via din IT-leverantör. På det sättet har du koll på dina fakturor när de kommer ifrån en leverantör istället för flera källor.

 

2. En outsourcad driftlösning som lönar sig.

En outsourcad driftlösning innebär att ditt företag inte behöver göra några investeringar i egen infrastruktur samtidigt som kompetensen alltid finns inom räckhåll. När Företagstorlek förändras, nya affärsidéer föds och teknikskiften avlöser varandra arbetar JHL-Net Solutions alltid utifrån tanken att en stabil IT-drift ska bidra till att göra din verksamhet mer konkurrenskraftig och lönsam.

Många företag uppskattar att en extern partner sköter supporten så att de kan fokusera på sin kärnverksamhet. Genom att låta en kvalificerad IT-leverantör ta över ansvaret för det tekniska, sänker du inte bara dina IT-kostnader, utan ökar också effektiviteten. På köpet får du dessutom tillgång till specialistkunskaper.

 

3. Stabilisera IT-infrastrukturen

Stabilisering går ut på att skapa enhetlighet i företagets hårdvaror och mjukvaror.

Det kan vara så enkelt som att se till att alla i personalen har samma sorts datorer och operativsystem. Visserligen går det alldeles utmärkt att blanda Mac och PC, men att ha sju olika PC modeller skapar problem. Ännu mer om vissa sitter med Windows 7.

Apropå Windows 7 gäller Microsofts förlängda support endast fram till januari 2020. Så sitter du med Windows 7 enheter är det dags att se över uppgraderingen till win8 eller 10 för att kunna få support. Att standardisera hela IT-infrastrukturen leder till att alla vet som vad funkar med vad. Det är också en viktig åtgärd för att eliminera de dolda IT-kostnaderna.

4. Flytta till molnet

Du kan skifta till en molnbaserad IT-lösning och samtidigt spara pengar genom sänkta IT-kostnader. Dessutom är detta skonsammare mot miljön och alltså en bra åtgärd i ditt arbete att skapa ett mer hållbart företagande.

Tack vare virtualisering och många andra innovationer har molnet öppnat upp för möjligheten att hyra de resurser du behöver för just ditt företag behöver. Molnet blir inte heller gammalt och omodernt. Det uppdateras kontinuerligt utan att det kostar mer.

Genom att flytta över din verksamhet till molnet kan du både göra stora besparingar och förbättra företagets arbetsprocesser. Molnbaserad IT möjliggör för snabbare och mer integrerade arbetssätt och förbereder ditt företag för utvecklingen framöver.

 

Prata gärna med oss som jobbar dagligen med it-lösningar så få du rätt vägledning av våra IT-specialister hur enkelt och smidigt sätt du kan flytta dina servrar och data till molnet.

Vi finns här för dig

Om du vill komma igång snabbt med att dra ner dina kostnader så tveka inte ta kontakta oss via chatten här på hemsidan eller via kontakt formulären.
Vet du vad? Konsultation är helt kostnadsfritt!