2steg verifikation

Konfigurera tvåstegsverifiering för Office 365

Genom att konfigurera tvåstegsverifiering lägger du till en extra säkerhetsnivå för Office 365-kontot. Du loggar in med lösenkoden (steg 1) och med en kod som skickas till din telefon (steg 2).

1. Kontrollera om din Office 365- administratör har aktiverat multifaktorautentisering för ditt konto. Om det inte är gjort kommer du inte att se alternativen i Office 365 när du följer de här stegen.

2.Logga in som vanligt på Office 365 med ditt konto för arbetet eller skolan med lösenordet. När du har valt Logga in visas den här sidan:

3.Välj Set it up now (konfigurera det nu).

4.Välj autentiseringsmetod och följ sedan anvisningarna på sidan. Du kan även titta på videon om du vill ha mer information.

 

 

 

 

 

5. När du verifierat den alternativa kontaktmetoden väljer du Nästa.

6. Du får ett applösenord som du kan använda med Outlook, Apple Mail osv. Välj kopierings ikonen för att kopiera lösen ordet till Urklipp. Du behöver inte komma ihåg detta lösenord.

 

 

 

 

 

7. När du loggar in på Office 365 efter att ha angett hur du vill ta emot verifieringskoden, blir du ombedd att ange den kod som skickats till dig via t.ex. SMS eller telefonsamtal.

Tryck på F5 om du vill att en ny kod ska skickas till dig.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi rekommenderar att du ställer in fler än en verifieringsmetod. Om du till exempel reser mycket kan du överväga att konfigurera Microsoft Authenticator som verifieringsmetod. Det är den enklaste verifieringsmetoden och ett sätt att undvika sms- och samtalsavgifter.

Använda applösenordet i Outlook

Du behöver bara utföra dessa steg en gång.

1. Öppna Outlook, t.ex. Outlook 2010, 2013 eller 2016.

2. Där du ombes att ange ett lösenord, klistrar du in applösenordet i rutan. Om du exempelvis redan lagt till ditt konto i Outlook, klistrar du in applösenordet här när du tillfrågas om det:

 

 

 

 

 

 

3. Om du håller på att lägga till ditt Office 365-konto i Outlook, anger du applösenordet här:

 

4. Starta om Outlook.

 

 

 

 

 

Källa: Microsoft